0

Een eenvoudige handleiding voor het gebruiken van de Arizer Extreme Q Vaporizer

on Nov 07, 2018

De afgelopen tijd zijn ze een van de grootste trends geworden als het gaat om dampen en roken van doge kruiden. De dry herb vaporizers oftewel verdampers van droge kruiden hebben het traditioneel roken in alle kanten weten overtreffen. Dit komt omdat verdampen met veel meer voordelen rekent. Zo is het traditionele roken van bijvoorbeeld een joint erg ongezond als we het vergelijken met het verdampen. Ook is het een feit dat het gebruiken van een verdamper veel flexibeler is. Het heeft het voordeel dat wanneer je zin hebt in een hijs je gang kan gaan waar je maar wilt. De draagbare dry herb vaporizers zijn overal naartoe te nemen en ze zijn heel eenvoudig voor gebruik. Je kan ze handmatig op stop zetten voor pauzes of wanneer we genoeg hebben na een sessie en weer te beginnen wanneer we er zin in hebben.  Tegelijkertijd is vapen met een dry herb vaporizer een stuk chiquer.

Wat vapen een stuk gezonder maakt vergeleken met het traditionele roken van cannabis is dat bij het verdampen de plantaardige en medicinale materialen niet weggebrand worden. Dit zorgt dat deze materialen hun positieve effect tot werking laat brengen in het lichaam. Het roken van een joint, pijp of blunt zorgt ervoor dat deze materialen totaal geëlimineerd raken en schadelijke stoffen het lichaam binnen komen.

De laatste jaren zijn er veel succesvolle varianten van dry herb vaporizers op de markt gekomen. Hier zullen we het hebben over de Arizer Extreme Q Vaporizer, een succesvolle verdamper die voor veel positief commentaar heeft gezorgd. De Arizer Extreme Q is een complex model die het hebben van een ultieme ervaring mogelijk maken. Het beschikt over een bepaalde aantal kwaliteiten die de Arizer Extreme Q een uniek model maken. Hier zullen we het hebben over een stap voor stap handleiding over het gebruik van deze Arizer Vaporizer.

 

 

Kenmerken van de Arizer Extreme Q

De Extreme Q is een Desktop Vaporizer uitgebracht door het Canadese merk Arizer, hetzelfde merk dat de Air en de Solo heeft gecreëerd. Arizer staat bekend om de hoge kwaliteit van zijn producten en de zeer concurrerende prijzen. Ze zijn al vele jaren favoriet bij liefhebbers van verdampers.

 Deze Desktop Vaporizer heeft een grootte van 20 cm in de hoogte en 15 cm in diameters en heeft een gewicht van 1,3 kg. Het heeft een modern en elegant design waarvan we soms niet eens kunnen merken dat het een dry herb vaporizer is. Het is gemaakt van goede materialen waaronder kunststof en metaal van hoge kwaliteit. De geproduceerde damp is van zeer hoge kwaliteit en we kunnen kiezen welke methode we willen gebruiken om de damp in te ademen. Dit kan door middel van een zak of door een buis.

Het heeft een grote variëteit in temperaturen tussen 50°C en 260°C die we handmatig in kunnen stellen naar onze wensen. De Arizer Extreme Q is verkrijgbaar in het zwart. Het keramische verwarmingselement heeft een levenslange garantie, terwijl de rest van de elementen en de constructie van de verdamper 3 jaar garantie hebben.

De Arizer Extreme Q is een multifunctionele verdamper. Je hebt twee opties voor gebruik, de ene is het vullen van de zak via een opgeblazen systeem of je kunt een buis gebruiken om de damp rechtstreeks op te zuigen. De buis kan op twee verschillende manieren worden gebruikt. De eerste is zonder de hulp van de ventilator, eenvoudigweg door de damp direct in te ademen. Je kunt de buis ook met geventileerde lucht gebruiken, net zoals bij de zak.

De Arizer Extreme Q wordt standaard geleverd met een digitaal temperatuurdisplay en een afstandsbediening. Het is de eerste vaporizer op de markt die dit accessoire biedt en het is een feit dat het zeer comfortabel is, vooral voor sessies van aromatherapie. Je kunt de temperatuur, het ventilatorvermogen en vele andere instellingen via de afstandsbediening aanpassen.

Deze verdamper heeft het beste van Desktop Vaporizers, omdat je hem kunt gebruiken met of zonder zak. De temperatuur kan tot op zekere hoogte worden aangepast, maar voor betere prestaties is het beter om de temperatuur hoger dan normaal in te stellen.

Het apparaat is vrij eenvoudig schoon te maken ook al is het geleverd met meerdere buizen en schermen. Het zal dus wat tijd kunnen kosten. We hebben ook gemerkt dat de glazen kamer boven het verwarmingselement oververhit kan raken bij langdurig gebruik en dat het vullen van de zakken langer kan duren dan bijvoorbeeld de Volcano. Maar vergeet niet dat de prijs van de Arizer Extreme Q super voordelig is vergeleken met soortgelijke varianten.

 Het gebruik van de buis en de zak

De kwaliteit van de damp met de buis is erg goed. Het is een aanrader om de geforceerde lucht te gebruiken bij de eerste stand van de ventilator om de beste resultaten te krijgen. Het andere wat velen opviel was de tijd dat het kost om de zakken te vullen. In de langzamere stand van de ventilator, die de beste dampkwaliteit produceert, duurt het ongeveer 3 tot 4 minuten om volledig te vullen.

De ventilatorsnelheid kan worden verhoogd zodat deze ongeveer anderhalve minuut duurt, maar hierdoor wordt de smaak merkbaar minder en is de kwaliteit van de stoom veel lager dan de eerste stand.

De Extreme Q wordt geleverd met een levenslange garantie voor het keramische verwarmingselement en een garantie van drie jaar voor materiaal of fabrieksfouten, wat zeer geruststellend is bij het aanschaffen van deze desktop vaporizer.

 

In conclusie, de Extreme Q wordt standaard geleverd met zeer goede functies, zoals de digitale temperatuurweergave en afstandsbediening. Het biedt de gebruiker ook verschillende opties die deze vaporizer zeer veelzijdig maken. Zoals we eerder vermeldden, geven sommige mensen de voorkeur aan de buizen in plaats van de zakken bij het verdampen met deze desktop vaporizer. De Vaporizer Extreme Q biedt een zeer hoge kwaliteit voor zijn niet al te hoge prijs. Het is ook vrij discreet, het zal niet gelijk opvallen op het eerste gezicht.

mail
Blijf op de hoogte:

Toegevoegd aan Winkelwagen
Betalen