0
go to cart

Geleiding versus Convectie

Blog Logo
NamasteVapes Netherlands 27/05/2015

Hier is een vraag die we heel vaak krijgen: Wat is het verschil tussen convectie en geleiding vaporizers en wat is beter? Beslissen wat beter is eigenlijk een kwestie van persoonlijke mening, maar het is belangrijk de verschillen tussen convectie en geleiding te begrijpen en welke invloed dit heeft op zuiverheid, dichtheid en smaak van de damp. Deze twee methoden worden gebruikt in zowel draagbare als desktop vaporizers op vele manieren en in sommige gevallen in combinatie met elkaar. Hier volgt een kort overzicht van de verdampingsmethoden en hoe deze werken.

Verwarming via geleiding

Conduction Style Vaporizers - the heating chamber makes direct contact with the blends

Ongetwijfeld een eenvoudigere benadering voor het verdampen van plantenmaterialen gebruikt geleiding een werkwijze waarbij uw botanische mengsels aan de binnenkant van de vulkamer in direct contact zijn met het verwarmingselement en in wezen "bakken in een oven". Sommige populaire draagbare vaporizers gebaseerd op geleiding zijn de Ploom PAX 2 en PAX 2, de Arizer Solo en Air en de Vapium Summit. Geleiding verdampers (vooral die met stale verwarmingskamers) resulteren in een dikke en robuuste damp, die een 'geroosterde' smaak geven in vergelijking met wat wordt geproduceerd met een convectie gebaseerde vaporizer. De geleidingsunits maken gebruik van directe warmte om de damp die de neiging heeft dikker te zijn dan bij convectie te produceren. De prestaties van een geleiding vaporizer zal veel te maken hebben met de vulkamer en hoe de warmte wordt verspreid om zo efficiënt mogelijk gebruik van de botanische mengsels te maken zonder dat er verbranding plaats vindt. Een belangrijk ding om op te merken is dat voor de beste prestaties worden bereikt met het volledig vullen van de vulkamer, wat betekent dat kleine korte sessies niet zullen resulteren in het beste gebruik van uw aromatische mengsels. We raden geleidingsverdampers aan voor mensen die overstappen van roken en  een zwaardere, dichter damp verwachten.

Convectie Verwarming

Convection Style Vaporizers - the materials do not contact the heating element directly

Het verkrijgen van de werkzame bestanddelen van uw plantaardige mengsels kan ook op een hele andere manier plaatsvinden dan de hierboven beschreven werkwijze. Convectiewarmte omvat een luchtstroom die over een verwarmingselement loopt. Na het passeren van het verwarmingselement wordt de hete lucht door de vulkamer geleid en haalt de hete lucht zelf alle actieve bestanddelen uit het materiaal en zet dit om damp zonder dat de botanische mengsels in direct contact komen met een verwarmingselement. Convectie verwarmings vaporizers zijn een veel elegantere oplossing. Het resulteert in de zuiverste vorm van damp maar neigt lichter en minder dicht te zijn in de opbrengsten van een geleidingsvaporizer. Een van de meest populaire draagbare convectie vaporizers is de Firefly die een geoctrooieerd verwarmingselement heeft dat is vervaardigd uit een specifiek materiaal dat de lucht die wordt aangezogen via de grill van het apparaat en loopt door de kamer die uw materiaal verwarmt gebruikt. De Firefly biedt geweldige smaak en omdat de damp via een dunne kanaal aan de binnenkant van de metalen structuur gaat wordt deze verder afgekoeld voordat deze het mondstuk bereikt. In het algemeen produceren convectie vaporizers een smaak meer trouw aan die van de materialen die worden verdampt dan een geleidingsvaporizer die resulteert in de geroosterde smaak van de materiaal waar veel mensen ook liefde.

Many of the best high-quality desktop vaporizers also work based off the principals of convection heating. Some of the most famous being the Volcano Classic and Digital by Storz & Bickel, the Silver Surfer by 7th Floor, the Vapir Rise and the Arizer Extreme Q. These units work in a similar way but on a larger scale with bigger heating elements that require a longer period to heat. These units have a lot of options available including temperature displays, timers and even remote controls! The biggest differentiation between desktop vaporizers is if they are forced air or whip style, some do both. We'll be discussing this in another post but Forced Air vaporizers have a type of fan or mechanism for forcing the air through the aromatherapy materials via pump, fan etc. and do not require the user to 'draw' on the unit. Forced air vaporizers like the Volcano commonly use a bag or balloon filling system by which your vapor is collected in a bag with an attached valve to draw from once the bag is full. Whip style desktop vaporizers use a tube or 'whip' where the user draws from the whip and their airflow is what regulates the vapor production through the materials. So the slower you draw, the more time the air has to heat and that results in a thicker vapor. Whip style convection vaporizers therefore are affected by the speed of your draw and may require some technique for best results.

Veel van de beste hoge kwaliteit desktop vaporizers gebruiken ook de principes van convectie verwarming. Enkele van de meest bekende is de Volcano Classic en Digital van Storz & Bickel, de Silver Surfer van 7th Floor, de Vapir Rise en de Arizer Extreme Q. Deze units werken op een vergelijkbare manier, maar op een grotere schaal met grotere verwarmingselementen die voor een langere periode kunnen verwarmen. Deze units hebben een heleboel beschikbare opties, waaronder temperatuur displays, timers en zelfs afstandsbedieningen! Het grootste onderscheid tussen desktop vaporizers is dat hierbij geforceerde lucht of zweep stijl wordt gebruikt of beide. We zullen deze bespreken in een andere blogpost, maar geforceerde lucht vaporizers hebben een soort van ventilator of mechanisme die de lucht via het aromatherapie materiaal door de pomp, ventilator, enz. leidt wat er voor zorgt dat de gebruiker geen trekken hoeft te nemen. Geforceerde lucht vaporizers zoals de Volcano maken gebruik van een zak of ballonvulsysteem waarmee de damp wordt opgevangen in een zak met een bijgevoegde klep en waaruit trekken worden genomen zodra deze vol is. Whip stijl desktop vaporizers gebruiken een buis of 'whip' waar de gebruiker aan trekt en de luchtstroom is regelt de dampproductie van het materiaal. Dus hoe langzamer u trekt, hoe meer tijd de lucht heeft om op te warmen en dat resulteert in een dikkere damp. Zweep stijl convectie vaporizers worden daarom beïnvloed door de snelheid van de trekken die u neemt en er kunnen enige keren nodig zijn om de beste techniek onder de knie te krijgen voor de beste resultaten vereisen.

'Hybride' Verwarming

Ten slotte zijn er een aantal vaporizers die we 'hybride' zouden kunnen noemen omdat deze een vorm van geleiding en convectie samen gebruiken. Het beste voorbeeld hiervan is een vaporizer die we allemaal kennen en liefhebben, de Ascent  van Davinci. De Ascent produceert een zeer smaakvolle damp en bevat een keramisch verwarmingselement en een geheel glazen damproute. Dit zijn twee belangrijke punten die de Ascent onderscheiden van de concurrentie en die niet altijd wordt gezien bij draagbare vaporizers. Wij noemen dit apparaat een hybride omdat de aromatische materialen worden verwarmt in de vulkamer zelf,via een soort geleiding omdat er direct contact is met het verwarmingselement. Maar de vulkamer is niet een volledige oven en er is een volledige luchtstroom door de ventilatie aan de onderzijde van het apparaat. De Ascent biedt het beste van beide werelden. Dus hoewel het het verwarmingselement in contact is met de aromatherapie blend, is de vulkamer uit een hoogwaardig keramisch materiaal vervaardigd de dat resulteert in een zuiverdere smaak versus stalen oven. Het pad dat de damp neemt naar het mondstuk is van puur glas. De combinatie van een keramisch verwarmingselement met een volledig glazen damp pad resulteert in de beste smaak en damp productiecombinatie die we hebben gezien. Een ander belangrijk punt om hier te maken is dat uw aromatherapie mengsels en geproduceerde damp nooit worden blootgesteld aan metaal of kunststof in het proces wat er voor zorgt dat dit een van onze meest populaire vaporizers is.

Om het onderwerp van geleiding vs. convectie vaporizers samen te vatten is hier wat we kunnen zeggen. Als u op zoek bent naar dikke wolken van damp die sterk van smaak zijn gaan voor een geleiding gebaseerd verdamper. Als je meer geïnteresseerd in zuiverheid damp en smaak gaan voor convectie gebaseerd apparaat! Er zijn echt geweldig producten beschikbaar met alle spreuken Elke categorie opties in onze vriendelijke en ondersteunende medewerkers zijn experts in het veld! Aarzel niet om ons te contacteren indien u-vragen hebt!

Bekijk onze verzamelingen van de draagbare of desktop en thuis vaporizers of neem een kijkje op onze video-reviews voor meer informatie als u het nog niet zeker weet.

 

Bedankt voor het lezen van onze blog en neem gerust contact met ons op met vragen of opmerkingen!

Peace and blessings! 

Namaste. 


Blog tags: