0
go to cart

Mighty Vaporizer review: Is het nog steeds de beste verdamper?

Blog Logo
CSR Namaste 07/11/2018

We kennen ze allemaal ondertussen wel, de Dry Herb Vaporizers oftewel verdampers van droge kruiden. Het is een redelijk recente uitvinding die vlak na het op de markt brengen een grote hit is geworden. Natuurlijk weten we dat de dry herb verdampers een veel betere optie zijn voor het consumeren van droge kruiden en extracten. De meeste mensen hebben een voorkeur naar dry herb vaporizers aangezien ze alles kunnen reguleren, van de warmte tot duur, ze kunnen ze handmatig uit doen en beginnen aan een nieuwe sessie voor wanneer ze willen. Ze zijn draagbaar en wegen weinig, dus ze kunnen waar dan ook naartoe genomen worden. Het is een voordeel dat vergeleken met het klassieke roken, de verdampers de medicinale en plantaardige materialen niet verbranden waardoor ze geëlimineerd worden. Portable vaporizers zijn dus veel beter voor je gezondheid.

De laatste jaren zijn veel verschillende varianten uitgekomen door verschillende merken die de vape-ervaring ultiem maken. Vaak zijn er verschillende meningen over welke precies het beste is. Het is moeilijk om te zeggen welke beter dan een ander is vanwege dat elke vaak unieke kwaliteiten heeft. Zo hebben we nieuwere en minder nieuwe modellen die veel kunnen verschillen. Veel merken willen zichzelf overtreffen met innoverende kwaliteiten en er is veel concurrentie tussen een met andere merken om de beste modellen op de markt te brengen. Het is wel een feit dat ieder model uniek is en ook al komen er steeds meer verbeterde versies op de markt, oudere versies van dry herb vaporizers worden ook opnieuw geïntroduceerd voor een betere ervaring. Eerdere versies hebben veel kwaliteitsvolle kenmerken waardoor ze veel populariteit hebben gescoord op de markt. Kijk bijvoorbeeld naar de Mighty Vaporizer, dit is een variant die een paar jaar geleden is uitgekomen maar nog steeds als een van de beste dry herb verdampers gezien wordt. Bij deze zullen we het hebben over een review van de Mighty Vaporizer.

De Mighty Vaporizer is een klassieker als het gaat van dry herb verdampers. Velen zien dit als één van de eerste en meest succesvolste varianten. Het heeft veel succes opgedaan omdat het na dat het op de markt was uitgebracht, het meteen bij een grote groep mensen op de nummer 1 kwam staan. Dit is ook terecht met de onweerstaanbare kwaliteiten die de Mighty Vaporizer aanbiedt. Zo hebben we ook een andere variant de Craft Vaporizer die erg soortgelijk is vergeleken met de Mighty Vaporizer. Beide modellen zijn uitgebracht door hetzelfde merk en ze zijn redelijk gelijk ook al zijn er wat verschillen. Ook hebben we de Volcano dat ook al een succes was op de markt dat de voorganger was. Maar de Mighty Vaporizer blijft uniek dankzij het halen van de beste en meest optimale prestaties. Hij kan worden gebruikt met beide droge kruiden en concentraten. Mighty Vaporizers zijn erg efficiënt en bieden een complete verdamping met een erg laag verbrandingsrisico. De ingang van de kruiden is erg eenvoudig te vullen vergeleken met andere verdampers. Het heeft een zeer lange levensduur van de batterij, hij gaat lang mee. De Mighty Vaporizer biedt ook een groot aantal temperatuur instellingen met gevoelige temperatuurregelaars. Het model is gemaakt van materialen waardoor hij extra lang meegaat en er weinig schade problemen zich zullen voortdoen.

Deze draagbare verdamper maakt gebruik van een hybride convectie- en convectieverwarmingsmethode. Hierdoor kan het een dichte en smakelijke damp produceren op een uiterst consistente manier en zonder de kruiden tijdens de sessie in de kachel te hoeven verplaatsen, omdat deze consequent worden verwarmd.

Elke temperatuur in het bereik van 40ºC tot 210ºC kan op elk moment tijdens de sessie worden geselecteerd. Het is een voordeel voor de Mighty Vaporizer om die precieze controle te hebben voor verschillende soorten kruiden of gewoon om op verschillende tijdstippen van de dag te vapen. Ook om de temperatuur tijdens de sessie te kunnen verhogen en het maximale in essentie uit de kruiden te kunnen krijgen.

In tegenstelling tot Crafty kan de Mighty niet worden bediend vanuit de smartphone-applicatie, maar het wordt geregeld vanuit de verdamper zelf. De Mighty Vaporizer heeft een verhittingstijd van ongeveer 60 seconden.

De kachel van de Mighty portable vaporizer heeft een capaciteit van 0,5 gram, afhankelijk van hoe fijn de kruiden zijn gemalen. Meestal geeft de kachel van de Mighty verdamper ongeveer 12 trekjes.

Het gebruik ervan is heel eenvoudig. Met het indrukken van de aan/uit knop begint de verdamper op te warmen tot de temperatuur die op het scherm is geselecteerd. Als deze is ingeschakeld, worden de standaardtemperatuur, de huidige temperatuur en de resterende levensduur van de batterij weergegeven. Zodra je de gewenste temperatuur hebt bereikt ben je klaar. Je kunt al door het mondstuk zuigen en zijn smakelijke damp ervaren.

De Mighty portable vaporizer wordt bovenaan gevuld, op dezelfde manier als de Crafty dry herb vaporizer, we verwijderen het mondstuk en de kachel blijft onbedekt. Om het met kruiden te vullen, kunnen we de speciale accessoire gebruiken, dat het laden van de kachel zeer gemakkelijk maakt.

Dit is waar de Mighty echt opvalt. Het is een verdamper die qua autonomie beter scoort in de markt. Er zijn weinig verdampers die de Mighty Vaporizer overtreffen. Met deze batterij is het zelfs mogelijk om gedurende 8 sessies te vapen. Dat wil zeggen, meer dan 90 minuten gebruik. Het is ook mogelijk om het te gebruiken tijdens het opladen ook al is de batterij net leeg, wat een groot voordeel is, vooral als we bijvoorbeeld thuis vapen. Andere portable vaporizers zoals Crafty kunnen niet worden gebruikt terwijl ze worden opgeladen. Vanwege de grote batterij heeft deze verdamper helaas geen USB-laadpoort zoals de Crafty bijvoorbeeld. Je moet het verbinden met de muur en het duurt ongeveer twee uur om hem volledig te laden.

Bij deze komen we tot de conclusie dat de Mighty draagbare verdamper heel efficiënt is in meerdere aspecten. Het is echt een klassieker en wordt vaak de baas der draagbare verdampers genoemd. Het is de geschikte portable vaporizer voor de liefhebbers en hij is tot de dag van vandaag nog niet volledig overtreft door andere modellen.


Blog tags: