0
go to cart

Wat is een vaporizer?

Blog Logo
Affiliates Namaste 20/05/2017

Wat is een vaporizer?

Met een verdamper kunnen gedroogde kruiden worden verwarmd zodat ze hun actieve ingrediënten in de vorm van stoom laten vrijkomen. Dit is echter niet het geval, zoals gebruikelijk met sigaretten, voor de verbranding van de materialen. Er is dus geen giftige rook maar schone stoom.

Aromatherapie

In kruiden zijn er oliën en geuren, die vaak een effect hebben op ons. Deze essentiële geuren kunnen een positief effect hebben op onze gezondheid en welzijn. Het is bijvoorbeeld bekend dat de lavendellucht een kalmerende werking heeft op ons.

Aromatherapie is al eeuwen succesvol gebruikt. Een verdampingsmiddel maakt het gemakkelijker de actieve ingrediënten en geuren te verwijderen. Het is een veel gezondere en efficiëntere methode om kruiden te genieten.

Het verschil tussen rook en stoom

Rook: Bij roken wordt het materiaal verbrand. Hierdoor worden giftige bijproducten vrijgegeven, zoals teer. Deze bijproducten zijn zeer ongezond en veroorzaken ook onaangename geuren. Daarnaast worden veel actieve ingrediënten tijdens het verbranden vernietigd.

Stoom: Hete lucht wordt gegoten in de verwarmingsruimte van de verdamper. Als gevolg hiervan worden de werkzame stoffen vrijgegeven en wordt stoom gevormd. Afhankelijk van de voorkeur en afhankelijk van de kenmerken van het apparaat, kan de stroom gekoeld worden met een filtersysteem. Als gevolg van dit natuurlijke verdampingsproces worden geen as gevormd, maar alleen restresiduen. Dit zorgt natuurlijk voor een bijzonder snelle reiniging van de verdamper.  

Convectie of geleiding?

Convectie: Wanneer hete lucht door het plantenmateriaal wordt gepompt, heet dit een convectie. Dit proces kan het materiaal niet verbranden. Het materiaal wordt verwarmd met hete lucht.

Conductie: Tijdens de geleiding is er direct contact tussen het verwarmingselement en de kruiden. Pas wanneer de kruidenkamer te dicht is gevuld, kan het tot verbranding komen.

Er zijn draagbare vaporizers, pen verdampers voor concentraten en ook tafel vaporizers. De meeste verdampers worden nu aangedreven door een batterij, maar er worden slechts een paar butaangas aanstekers gebruikt.

Onzeker welke temperatuur u moet aanpassen voor welk aromatherapie materiaal? Kijk naar onze tafel!

Blog tags: